fotograf: Aleš Fevžer

Zal Vukalić (3. B) je osvojil glavno nagrado na natečaju za olimpijski plakat Tokio.

V letošnjem letu je Olimpijski komite Slovenije skupaj s sponzorjem Europlakat, v sodelovanju s paraolimpijskim komitejem Slovenije in Veleposlaništvom Japonske v Sloveniji, razpisal javni natečaj Olimpijski plakat Tokio. Pri izdelavi plakata so sodelovali tudi naši dijaki, ki so v okviru izbirnega predmeta likovno snovanje oblikovali plakate v različnih likovnih tehnikah.

Izmed 300 plakatov, ki so jih organizatorji prejeli, je bil kot zmagovalni plakat v kategoriji srednjih šol izbran plakat našega dijaka 3. B Zala Vukalića.

Avtorji zmagovalnih plakatov prejmejo prav posebno darilo in sicer organizacijo športno-izobraževalne ekskurzije za avtorja in njegov razred, ki jo zagotovita OKS in Europlakat ter organizacijo delavnice na tematiko japonske kulture in tradicije, ki jo zagotovi Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji.

Vsi zmagovalni plakati in plakati, ki so bili izbrani za javno objavo, pa bodo objavljeni v obliki vele plakatov na javnih mestih po Sloveniji. Za objave bo poskrbelo podjetje Europlakat in plakati bodo dobro vidni od druge polovice julija dalje.

Vsi izbrani plakati pa bodo objavljeni tudi na spletni strani www.olympic.si in na straneh sodelujočih partnerjev.

Poleg Zala so bile uspešne tudi dijakinje: Lana Naumovska (3. A), Ana Nikolić (3. B) in Ruby Čop (3. Š). Vsi trije plakati so se poleg Zalovega zmagovalnega uvrstili med 10 najboljših in bodo tiskani v obliki ”jumbo” plakatov, ki jih bodo objavili na javnih mestih po celotni Sloveniji.

V sredo, 23. 6. 2021 je bil sprejem ravnateljev šol zmagovalnih in sprejetih olimpijskih plakatov Tokio v Slovenskem olimpijskem izobraževalnem centru. Dogodka, ki ga je gostil predsednik Slovenske olimpijske akademije g. Miroslav Cerar, v prisotnosti veleposlanika Japonske v Sloveniji, predsednika paraolimpijskega komiteja in predstavnika podjetja Europlakat, se je udeležila tudi naša ravnateljica, mag. Lidija Dornig.

Čestitamo našim dijakom za izjemen uspeh na natečaju!

Mentorica: Sonja Janša Gazič

Dostopnost