V ponedeljek, 23. 5. 2022 smo se dijaki in zaposleni zbrali na podelitvi pohval in nagrad najuspešnejšim dijakom 4. letnika.

Uspeh dijakinj in dijakov 4. letnika ob koncu pouka je 86,8 %

Pomemben podatek je, da je 20 dijakov ali 26,32  % doseglo odličen splošni učni uspeh in med njimi je bilo  kar 14 dijakov odličnih vsa štiri leta in sicer:

 Nina Breznik, Zal Čarman in Urša Rihtar iz 4. A

Izza Glavač in Miha Zore  iz 4. B

Rocio Dowhyj, Eva Oštir, Veronika Piber, Matevž Toman in Filip Zupan iz 4. C

ter Ela Bajec, Pia Holc, Lana Omovšek in Lena Repinc iz 4. Š.

Dijaki, ki so dosegli odličen učni uspeh so prejeli knjižno nagrado.

25 dijakov oz. 32,9% jih je doseglo pravdober, 19 oz. 25 % dober in le 2 oz. 2,6 % zadosten splošni učni uspeh.

Glede na vse težave, ki nam jih je povzročila pandemija v zadnjih dveh letih imajo dijaki  te generacija možnost opravljanja popravnega ali dopolnilnega pouka še pred začetkom mature. Tako se bo upam uspeh še izboljšal.

Za tako odličen rezultat iskreno čestitam dijakom in dijakinjam. Zahvalo si zaslužijo vsi profesorji, ki so jim pri doseganju teh rezultatov pomagali, saj so jih spodbujali in dajali možnosti pridobivanja potrebnega znanja, da se lahko veselijo teh rezultatov.

Ne smemo pozabiti, da so dijakinje in dijaki, kljub vsem težavam pri organizaciji in izvedbo pouka,  pomembno vplivali na dognanja na šoli tudi izven rednega pouka. V teh štirih letih so sodelovali na številnih tekmovanjih iz znanj in športa, se uvrščali na državna tekmovanja in na njih osvajali priznanja. Vsi, ki so v tem šolskem letu osvojili priznanja so bili še posebej pohvaljeni od razredniku na prireditvi, v matičnih učilnicah pa boste prejeli  spričevali.

Med letošnjimi maturanti so prostovoljci, ki ste vsa leta sodelovali pri organizaciji in izvedbi humanitarnih akcijah

Ne smem pozabiti na likovne stvaritve, s katerimi so se uvrščali tudi na mednarodne natečaje ter tam dosegali odlične rezultate.

Če razmere niso omogočale v živo so se umetniki – likovniki, gledališčniki in pevke s profesorji, mentorji,  potrudili in pripravili dogodek preko aplikacij, za kar so morali vložiti še več truda.

Tudi v tem šolskem letu so dijaki z odličnimi rezultati na tekmovanjih izpolnili pogoj za srebni znak Gimnazije Jesenice, najvišje priznanje, ki ga lahko dobite dijaki in sicer:

Ruby Čop, 4. Š in Jana Dremelj, 3. Š za osvojeno 2. mesto na mladinskem evropskem prvenstvu v veslanju,

Karolina Jeločnik, 2. Š  in  Ella Lušin, 1. Š sta postali svetovni prvakinji v kategoriji show dance MTP na online tekmovanju v nemški Riesi,

Lena Repinc, 4. Š za dvakratno osvojeno 2. mesto na svetovnem mladinskem prvenstvu v biatlonu in

Jernej Slivnik, 4. Š za udeležbo na OI v Pekingu.

Lena in Jernej sta letos že drugič izpolnila pogoj za srebni znak v času šolanja na naši gimnaziji.

Iskrena hvala za vse to in še marsikaj, kar so naše dijakinje in dijaki z mentorji dosegli in izvedli v času šolanja na naši gimnaziji.

Pred dijakinjami in dijaki 4. letnika je sedaj matura. Vsem želim veliko pozitivne energije, da bodo lahko pokazali vse pridobljeno znanje na maturi, dosegli odlične rezultate in se jeseni vpisali na želeno fakulteto.

Dostopnost