mepi_bron2V soboto, 7.10.2012, smo se z novinci v programu MEPI – skupina za bronasto priznanje – odpravili na svoj prvi kondicijski pohod v Plavški rovt nad Jesenicami in Planino pod Golico.

Ob 8.00 zjutraj smo krenili od Zdravstvenega doma proti Splošni bolnici Jesenice ter zavili na trim stezo, kjer smo se nekoliko razgibali in ogreli. Nadaljevali smo po preko Žerjavca in po stari cesti mimo kapelice v Plavški rovt. Vso pot smo opazovali različne gobe, ki jih je te dni res veliko in zdravilne rastline ter nabirali smolo in suho netivo za ogenj. Na drevesu ob poti smo opazili tudi veverico, ki je hitela delati zalogo za zimo.

V Plavškem rovtu smo zavili na stezo, ki vodi preko potoka Jesenica proti Planini pod Golico. Ustavili smo se na manjšem lazu in s pomočjo kresila poskušali zanetiti ogenj, a nam to zaradi vlažne trave in suhljadi ni uspelo. Žal trava še ni dovolj suha, ostali material pa je bil vlažen od jutranje rose.

mepi_bron1Ne preveč razočarani smo pot nadaljevali proti cerkvi na Planini pod Golico. V gostišču pri Čopu smo si privoščili pavzo in vroč čaj, postanek pa smo izkoristili tudi za pogovor o programu MEPI in načrtovanju dejavnosti (rekreativna dejavnost, veščine in dobrodelna dejavnost).

Po počitku smo se po cesti vrnili v dolino. Med potjo nas je užalostil pogled na povoženo veveričko. S pomočjo lesenih palic smo jo s ceste prestavili na travo ob cesti. Žal je bila živalca že mrtva.

mepi_bron3Kljub vsemu smo preživeli lep in zanimiv dan v naravi.

Start: 8.00, Zdravstveni dom, Jesenice

Zaključek: 13.00 Zdravstveni dom, Jesenice

Trajanje pohoda: 5 ur

Dodatne aktivnosti: opazovanje narave, nabiranje suhega netiva, kurjenje ognja s pomočjo kresilnega kamna, team-building.

Organizacija: Andreja Kosem-Dvoršak

Udeleženi dijaki: Zala Brelih, Dario Gros, Marija Jaskič, Tija Klincov, Matej Neumann, Špela Rabič, Anja Rakovec in Eva šuštaršič.

Spremstvo: Andreja Kosem-Dvoršak

Mentorica MEPI (skupina bronasti)

Andreja Kosem-Dvoršak

Dostopnost