mepi_z_2V soboto in nedeljo, 6. in 7.10.2012, smo imeli v okviru projekta MEPI aklimatizacijsko turo. 20. oktobra se namreč odpravljamo v Nepal, kjer bomo nekateri opravljali zlato stopnjo programa MEPI, vsi pa se bomo udeležili trekinga do jezera Gosainkunda. 

V predvidoma 9-dnevnem trekingu bomo dosegli tudi višino 4500 metrov, zato smo imeli dva tedna prej še zadnje fizične priprave. Odpravili smo se na goro Romariswandkopf, ki stoji v bližini Großglocknerja, najvišje gore v Avstriji. 

 

mepi_z_1Dvodnevni vzpon smo morali zaradi slabe vremenske napovedi skrčiti na en dan. Kljub temu nam je uspelo priti precej visoko, po hoji čez ledenik Pasterze smo dosegli višino približno 3300 metrov. Ker se je dan že bližal koncu smo se morali obrniti. V kočo Stüdlhütte smo prispeli ravno v času večerje. Tam smo tudi prespali, zjutraj pa je že snežilo, zato smo se po zajtrku hitro odpravili nazaj v dolino.

 

mepi_z_4Izkušnja je bila zelo dobrodošla, saj smo videli, kakšen vpliv ima na nas višina. Sedaj je pred nami še večji izziv, treking v Nepalu, ki ga že dolgo nestrpno čakamo.

Sara Mežik, 4.B

Dostopnost