Bazar

Božično-novoletni bazar, ki bo 11. 12. 2012 od 9:00 do 18:00,  je že stalnica naše šole. To je priložnost za druženje dijakov, učiteljev, staršev in način, da pokažete kaj vse lahko sami naredite. Denar, ki ga bomo zbrali s prodajo vaših izdelkov, bomo dali v šolski sklad. Z njim bomo pomagali dijakom iz socialno šibkih družin, da se bodo tudi oni lahko udeležili šolskih ekskurzij ali drugih dejavnosti.

Povabite tudi prijatelje in znance.

Vabim vas, da prispevate različne izdelke, ki jih boste sami izdelali doma ali pa pri likovnem snovanju v šoli. To so lahko igrače, lutke, božični, novoletni in drugi okraski, voščilnice, voščenke, izdelki iz voska, blaga, lesa in drugih materialov. Izbira je vaša.

Lahko prispevate tudi različno doma narejeno pecivo in druge slaščice. Obiskovalci se bodo z veseljem za trenutek ustavili, poskusili ter kupili vaše dobrote.

Na božično novoletnem bazarju se boste lahko tudi družili na ustvarjalnih delavnicah, kjer boste izdelovali  adventne venčke, šivali izdelke iz filca, izdelovali izdelke iz plastike in papirja ter drugih materialov. Mentorica bo ga. Iva Legat.

NOVO NA BOŽIČNEM BAZARJU bo  »Zmenek z drugo obleko«.

Mentorica bo profesorica Ana Miler.

V program novoletnega bazarja bomo letos prvič vključili  izmenjavo oblačil. Ker pa je Bazar dobrodelni, naj bi vsak, ki si bo kaj izbral, prispeval po 1 € za šolski sklad.

Izmenjava »Zmenek z drugo obleko« (ime smo si izposodili pri projektu Tovarna dela – tekstil) bo potekala po načelu »prineseš, česar ne potrebuješ več, a je še dobro, lepo, uporabno in si morda izbereš kaj od ponujenega. Za vsak izbrani kos, ki ga odneseš,  prispevaš  po 1€ v šolski sklad.«

Verjamemo, da v marsikateri omari vlada gneča.  Stvari, ki jo povzročajo in so odveč, pa so še lepe, dobre in uporabne. Škoda jih je zavreči, a nekdo drug si jih morda želi in jih bo z veseljem uporabljal še naprej. Dijake bomo vzpodbudili, da malo prevetrijo svoje omare in take predmete odstopijo za Zmenek z drugo obleko.  Upamo, da bo izmenjava za dijake zanimiva in da bo vsak, ki bo želel, našel zase kaj uporabnega. Dijaki bodo tako lahko prihranili straršem stroške za novo garderobo.   Hkrati pa bo to naša drobtinica v skrbi za okolje, saj vemo, da ga prav tekstilna industrija močno obremenjuje in onesnažuje.

S tem bomo tudi mi prispevali k čistejšemu okolju.

Dobrodelna akcija Jeseniški gimnazijci pomagamo manj srečnim vrstnikom.

Prosimo vas, da, kdor lahko,  prinese oblačila, šolske potrebščine, torbe, morda tudi mobitele, ki jih ne uporabljate več, a so lepo ohranjeni. Vašim manj srečnim vrstnikom bo gotovo vse to prišlo  prav. Zbirno mesto vsega, kar boste podarili,  je v knjižnici. Pred božičnimi prazniki, 20. decembra 2012, bomo vse izročili Rdečemu križu na Jesenicah.

Obisk domov starejših občanov na Jesenicah, v Bohinju in Kranjski Gori

Tudi letos bomo v predbožičnem času obiskali domove starejših občanov na Jesenicah , v Bohinju in Kranjski Gori. Prosimo vas, da tudi za njih prinesete pecivo, kdor želi in kdor lahko. Z obiskom in glasbenim programom jim bomo polepšali praznične dni. Informacije dobite pri profesoricah Luciji Javorski ali Mileni Gerbec.

Veselimo se vašega odziva. Dodatne informacije lahko dobite v knjižnici.

Umetniški večer Gimnazije Jesenice

19. 12. 2012 ob 17. 00 bo v Kolpernu na Jesenicah Umetniški večer Gimnazije Jesenice.

 

Milena Gerbec, prof.

Dostopnost