Podelitev

V ponedeljek, 27. maja so naši maturanti   prejeli spričevala ob zaključku 4. letnika, pohvale za svoje delo na naši gimnaziji in  nagrade za dosežene rezultate na tekmovanjih iz znanj in športnih tekmovanjih.

Na naši gimnaziji je letos 85 maturantov.

4A 4B 4E 4S
4A 4B 4E
Odlinjaki Podelitev2
Odličnjaki

Uspeh dijakov 4. letnikov  je 95,3 %, kar pomeni, da  na žalost po 1 dijak iz vsakega razreda ne bo mogel pristopiti k maturi v spomladanskem roku.

Še posebej se veselimo z enajstimi  dijaki, ki so dosegli odličen in tridesetimi,  ki so dosegli prav dober splošni učni uspeh.

Med maturanti je sedem dijakov, ki so bili vsa štiri leta odlični:

Ajdina Belkič, Jernej Markovc, Domen Jan  in Karmen Lukan iz 4. A, Sara Mežik iz 4. B , Tina Klinar iz 4. E in Tina Perše iz 4. Š.

Vse svoje znanje in sposobnosti so pokazali na številnih tekmovanjih iz znanj in športnih tekmovanjih.

Na državnih tekmovanjih iz znanj so maturanti osvojili  18 bronastih,  4 srebrna in 3 zlata priznanja. Najuspešnejša na tekmovanjih iz znanj sta bila Tina Klinar iz 4. E, ki je osvojila zlato Proteusovo priznanje in zlato priznanje iz znanja o sladkorni bolezni  ter Domen Jan iz 4. A, ki je osvojil zlato priznanje iz znanja zgodovine.

Uspešno so nastopili na športnih tekmovanjih. Najuspešnejša sta bila Domen Škofic iz 4. Š in Manca Jeršin iz 4. E, ki sta zmagala na  državnem srednješolskem tekmovanju v športnem plezanju.

Gal Žvegelj, Jernej Markovc in  Marcel Salmič so na državnem srečanju mladih raziskovalcev  osvojili srebrno priznanje in Krkino priznanje.

Brez naših dijakov ne bi  tako uspešno sodelovali v številnih projektih in na natečajih ter ne bi bilo številnih dogodkov na naši gimnaziji: čudovitih dramskih predstav,  umetniškega večera, razstave Anne Frank, humanitarnih dejavnosti  in korektnega sodelovanja v dijaški skupnosti.

Ponosni smo lahko na uspeh dijakov  4. letnikov in jim vsi čestitamo.

V svojem in imenu dijakov se želim zahvaliti vsem profesorjem, ki so dijake poučevali  ta štiri leta šolanja na naši gimnaziji,  nudili so jim  vso širino znanj in jih pomagali  pri osvajanju potrebnega nivoja znanja.

Naša zahvala velja tudi staršem za korektno sodelovanje s šolo in podporo našim dijakom – njihovim otrokom.

Pred dijaki je matura in vsi jim želimo veliko uspehov ter s tem možnost za vpis na želeno fakulteto.

Dostopnost