papirV novembru 2013 bo potekala akcija Ohranimo Slovenijo – pomagajmo Indiji. Spet bomo zbirali star papir. Vsak od vas naj prinese vsaj pet kilogramov papirja.

Tako ga bomo nabrali najmanj dve toni. Denar, ki ga bomo dobili za papir, bomo namenili šoli Piali Ashar Alo. Za najrevnejše otroke Pialija jo je v Indiji ustanovila Slovenka Mojca Gayen. Učenkam in učencem te šole bomo pomagali ustvariti lepše življenje.

Akcija bo potekala pod pokroviteljstvom Romane Jordan Cizelj, slovenske poslanke v Evropskem parlamentu. Revnim indijskim otrokom bomo omogočili šolanje in s tem pot do poklicev učiteljev, zdravnikov, inženirjev, medicinskih sester in drugih.

Učenci šole Piali Ashar Alo nam bodo zelo hvaležni za pomoč.

Dinos nam bo za en teden dostavil moder zabojnik in poskrbel za odvoz ter tehtanje papirja. Zabojnik bo na parkirišču za učitelje. Datum vam bom še sporočila.

Prosim vas, da se udeležite akcije. Vsak od vas naj prinese revije, časopise in reklame, ki jih dobivate vsak dan.  Vem, da ločujete odpadke in papir sproti dajete v zabojnik. Ta mesec pa ga zbirajte, da ga boste lahko prinesli v šolo. Bodite prijazni in res prinesite papir. Nič vas ne bo stalo, boste pa nekomu pomagali. Hvala.

Mentorica akcije: Milena Gerbec, prof.

Dostopnost