OdličniV torek, 24. junija smo se zbrali v telovadnici na proslavi ob dnevu državnosti in na podelitvi priznanj in pohval ter ocenili delo v šolskem letu 2013/14.

foto vec

Zaključil se je pouk v še enem šolskem letu. Vsi, ki smo sledili svojim ciljem, smo utrujeni po poštenem delu. Upam, da boste dijaki zadovoljni, ko boste danes prejeli od razrednikov letna spričevala.

 

Z odgovornim in resnim odnosom pri opravljanju svojih obveznosti smo tako učitelji kot tudi dijaki dosegli ponovno številne odlične rezultate, na katere moramo biti vsi ponosni:
Učni uspeh: ob koncu pouka je uspešnih 79,7 % dijakov na naši gimnaziji. Vsi neuspešni imajo možnost, da na izpitih opravijo vse obveznosti za napredovanje v višji letnik.
Najuspešnejša razreda v šolskem letu 2013/14 sta 1. B in 3. A razred , kjer so dijaki dosegli 95 % uspeh. Na naši gimnaziji je kar 54 dijakov doseglo odlični splošni učni uspeh, 124 pa je doseglo pravdober splošni učni uspeh. Tako še posebej čestitam tem dijakom in njihovim profesorjem.
Mnogi pa ste bili uspešni tudi na različnih tekmovanjih in obšolskih dejavnostih.
Na šolskih tekmovanjih je bilo kar 642 nastopov, na regijskih 192 in kar 293 na državnih.
Na tekmovanjih iz znanj ste dijaki naši gimnazije ob podpori profesorjev osvojili 242 bronastih, 41 srebrnih in 19 zlatih priznanj.
Naši dijaki športniki so zelo uspešno nastopili na številnih tekmovanjih.

 

Še posebej bi med vami pohvalila:
-Noela Gregori iz 1. A, ki je ob mentorstvu prof. Darje Šatej osvojil zlato Vegovo priznanje in ob mentorstvu prof. Marka Kiklja zlato priznanje na tekmovanju Bober iz informatike.
-Nežo Žerjav iz 1. C, ki je pod mentorstvom prof. Kozeljeve osvojila zlato Cankarjevo priznanje.
-Evo Bergant iz 2. B in Izabelo Balikič iz 3. B , ki sta ob mentorstvu prof. Darje Črv Štepec osvojili zlato priznanje na tekmovanju iz znanja nemščine.
-Majo Smolej iz 3. Š, ki je pod mentorstvom prof. Tine Mulec osvojila zlato priznanje na tekmovanju iz znanja angleščine.
-Kristjana Breganta iz 1. Š, ki je pod mentorstvom prof. Jerneje Kučina osvojil zlato priznanje na matematičnem tekmovanju iz logike.
-Grega Dvoršak iz 2. B, ki je pod mentorstvom prof. Romana Podlipnik osvojil prvo mesto na tekmovanju iz plavanja in atletskem tekmovanju.
-Miha Ličef iz 2. Š, ki je pod mentorstvom prof. Marije Medja postal državni prvak v gorskem teku.
-Jana Bertoncelj iz 2. C, ki je pod mentorstvom prof. Sonje Janša Gazič zmagal na likovnem natečaju Zdrav dih za navdih.
-Prvi nastop naših dijakov na finalu ekipnega atletskega prvenstva v atletiki pod mentorstvom prof. Marije Medja.
-Neja Sirc, dijakinja 3. B razreda je bila med več tisoč prijavljenimi iz vsega sveta izbrana v skupino šestdesetih udeležencev znanstvenega tabora »Millenium Youth Camp«.

 

Sodelovali smo na natečaju Evropa v šoli, literarnem natečaju Tarvisio- Tarvis –Trbiž in izdelali ste številne raziskovalne naloge, s katerimi ste sodelovali na srečanju mladih raziskovalcev ter na likovnih natečajih.
Mnogi pa ste bili uspešni tudi na mnogih obšolskih dejavnostih. Kot prvo bi se še enkrat zahvalila prof. Mariji Palovšnik za organizacijo tretjega dramskega festivala, na katerem so sodelovale gledališke skupine petih razredov in profesorjev.
Njeno veliko angažiranost za razvijanje dramske dejavnosti na naši gimnaziji je bilo potrjeno tudi s podelitvijo posebnega priznanja selektorja na regijskem Linhartovem srečanju z utemeljitvijo: »Posebno priznanje se podeljuje prof. Mariji Polovšnik in Teatru, prof. za večletno umetniško vodstvo, mentorstvo in režiranje na Gimnaziji Jesenice – Ko se gre več kot pol šole teater.«
Poleg tega je Gimnazijski teater pod mentorstvom prof. Marije Palovšnik pripravil predstavo Sneguljčica.
Zahvala velja našemu pevskemu zboru, recitatorjem in Letečim medvedkom, ki so nastopali na šolskih prireditvah.
Seveda ne smemo pozabiti na vse, ki so na najrazličnejših prireditvah predstavljali našo gimnazijo.

 

Dijaki in profesorji ste organizirali in izvedli številne dogodke na naši gimnaziji:
– projektni dan,
– božično – novoletni umetniški večer,
– bazar,
– informativni dan,
– dan mladih raziskovalcev,
– sprejem prvošolcev med gimnazijce, božično – novoletno zabavo, pustno zabavo, sprevod maturantov in predajo ključa,
– dijaške večere o taborih,
– predavanja, ki so obogatila pouk.

 

Na Radiu Triglav se slišijo informacije o dogodkih na naši gimnaziji, za kar gre zasluga našim dijakom in prof. Mateju Erjavcu, ki pripravljajo mesečno oddajo.
Velik je bil odziv dijakov in zaposlenih v mnogih humanitarnih dejavnostih.
Naši dijaki so varovancem domov starostnikov na Jesenicah, v Kranjski Gori in Bohinju pod mentorstvom prof. Milene Gerbec in prof. Lucije Javorski s kulturnim programom in darili polepšali božično – novoletni čas.
Čeprav so naši četrtošolci že zaključili z maturo, bi se jim rada še enkrat zahvalila, ker so zbrani denar, ki ga dobijo od tretješolcev ob predaji ključa znanja, darovali v šolski sklad.

 

Še posebna zahvalo pa želim izreči dijakom 3. A razreda, ki so prejšnji teden organizirali čudovito dobrodelno prireditev. Na prireditvi so nastopili številni naši dijaki – umetniki ter z zbranimi sredstvi od vstopnine ter prodaje izdelkov prispevali v šolski sklad preko 600 evrov.
Denar bo tako namenjen pomoči socialno šibkim dijakom za obvezne šolske vsebine.

Šola je sodelovala v številnih projektih: Pozorni na okolje, MEPI, UNESCO, UNICEF, Evropa v šoli, Izobraževanje na daljavo, Učenje učenja, Rastemo s knjigo, Rdeči noski, Živimo zdravo, ker se cenimo, Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji.

Velika večina dijakov je prikazala mnogo znanja. Za to vam čestitam in se vam zahvaljujem za vloženi trud. Zahvala pa v mojem in vašem imenu seveda velja vsem profesorjem, ki so vam pomagali in vas spodbujali pri vašem delu.

 

Vsi pa, ki še niste izpolnili vseh obveznosti, želim, da se potrudite in 1. septembra nadaljujete šolanje v višjem letniku.

 

Vsem želim prijetne počitnice. Odpočijte si, uživajte in naberite si novih moči.

 

Ravnateljica: mag. Lidija Dornig

Dostopnost