srebrne odbojkarceSvet šole je na šesti seji, potrdil sklep učiteljskega zbora Gimnazije Jesenice, o podelitvi srebrnega znaka Gimnazije Jesenice Eli Pintar, letošnji maturantki in Pii Blažič, dijakinji 2. š za vrhunski športni dosežek – srebrno medaljo na Evropskem mladinskem prvenstvu v odbojki na Finskem in v Estoniji. Največji uspeh slovenske mladinske odbojke ni prišel čez noč, vloženo je bilo veliko dela, tako igralk kot trenerjev. Mogoče ni bil pričakovan, a je zato toliko slajši.

                                                      Iskrene čestitke! 

ElaEla Pintar se je rodila 11. 1. 1996 v Ljubljani. Osnovno šolo je obiskovala na Bledu, kjer je tudi začela trenirati odbojko. Šolanje je nadaljevala na Gimnaziji Jesenice in hkrati prestopila v OK Mladi Jesenice. Z ekipo so se redno uvrščale v finalna tekmovanja državnih prvenstev. V kategorijah starejših deklic, kadetinj in mladink so večkrat postale podprvakinje, enkrat tudi prvakinje.
Kot članica slovenske kadetske in mladinske reprezentance je bila zaradi priprav in tekmovanj veliko odsotna od pouka, a je vsa štiri leta zaključila s prav dobrim uspehom. Intenzivno treniranje se je obrestovalo, saj so v dveh sezonah dosegle štiri zgodovinske uspehe za slovensko žensko odbojko:
Prvi uspeh aprila 2013 z šestim mestom na evropskem prvenstvu v Črni gori, ki jim je odprl pot za nastop na svetovnem prvenstvu na Tajskem, kjer so zasedle 13. mesto.
Na Olimpijskem festivalu evropske mladine, kjer je nastopalo 7 najboljših evropskih ekip, so pred polno dvorano navijačev slavile prvo mesto in se iz Utrechta vrnile z zlato kolajno.
Največji uspeh za slovensko odbojko do sedaj, so dosegle prav na Evropskem mladinskem prvenstvu na Finskem in v Estoniji, ko so dekleta osvojila 2. mesto.
Po uspešno opravljeni maturi se je Ela vpisala na Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo v Mariboru. Odbojko bo v prihodnje igrala za ekipo Nove KBM Branik.
Sama je še dodala:
»Podpora in razumevanje profesorjev na Gimnaziji Jesenice sta mi olajševali sicer večkrat naporno usklajevanje športa in učenja, za kar se vsem iskreno zahvaljujem, še posebej ravnateljici mag. Lidiji Dornig, in razredničarki Milici Kos Tancar«

pia BlaiPia Blažič se je rodila leta 1998 na Jesenicah, svojo prvo šolo pa je obiskovala na Bledu. Že zgodaj je vedela, da bo po končanem šolanju v osnovni šoli, pot nadaljevala na gimnaziji Jesenice. Ker izhaja iz športne družine, ima zagotovo veliko podporo od svojih staršev in brata Jaka, ki je ob enem tudi njen idol.
Pia trenutno obiskuje 2. letnik športnega oddelka. Lansko šolsko leto je opravila z prav dobrim uspehom, sama pa si želi še naprej uspešno usklajevati učne in športne obveznosti. Doma ji vedno pravijo »šola je na prvem mestu«, prav to ji daje še dodatno motivacijo, da se maksimalno potrudi na obeh področjih.
Pia pravi, da si svoje življenje brez odbojke težko predstavlja. Svojo odbojkarsko pot je pričela v 4. razredu OŠ, pred tem se je nekaj let ukvarjala s tenisom.
Z ekipo je prvi večji rezultat dosegla leta 2013, ko so postale državne prvakinje v kategoriji deklic. Sledil je klubski uspeh. Kadetinje OK Mladi Jesenice so leta 2014 postale državne prvakinje. 
Največji uspeh slovenske odbojke do sedaj, je  tudi Pia doživela v reprezentančnem dresu, prav  tako na že omenjenem Evropskem mladinskem prvenstvu, kjer so  postale evropske podprvakinje.

Dostopnost