Cup eindhopvenEindhoven, 02. aprila (STA) – Slovenske plavalke so uvodni dan na mednarodnem plavalnem mitingu v Eindhovnu na Nizozemskem sklenile s štirimi uvrstitvami na stopničke, ki so jih osvojile Anja Klinar na 200 m mešano, Nastja Govejšek na 100 m delfin ter Gaja Natlačen in Špele Perše na 800 m prosto.

 

                                                 ČESTITAMO!

Klinarjeva je z 2:14,63 dosegla enega boljših izidov na 200 m mešano. Neulovljiva je bila uveljavljena Madžarka Zsuzsanna Jakabos, ki je bila še tri sekunde hitrejša od radovljiške plavalke, manj kot sekundo pa je bila Klinarjeva oddaljena od Švedinje Stine Gardell.
Vseskozi je na tretjem mestu plavala tudi Velenjčanka Govejškova, ki se je z 1:00,62 na 100 m delfin na pol sekunde približala osebnem rekordu. Odličen izid za to obdobje je z 59,41 dosegla Grkinja Anna Ntountounaki. Zelo dobro pa sta nastopili tudi Ravenčanka Natlačnova (8:41,70) in Radovljičanka Peršetova (8:43,20), ki sta na tekmi dosegli drugi in tretji izid, obe pa drugi najboljši dosežek v karieri po lanski presenetljivi predstavi na EP v Berlinu. Premočna zanju je bila Madžarka Boglarka Kapas.
Mariborčan Martin Bau je na 800 m prosto zasedel peto mesto, enako uvrstitev je na 200 m hrbtno zabeležil Radovljičan Žan Pogačar. V polfinale pa sta se uvrstila Radovljičana Robert Žbogar na 50 m delfin in Tjaša Pintar, 3.š na 50 m prosto, z desetim mestom pa je bil finalu blizu predvsem Žbogar. Na prvenstvu nastopa tudi paraolimpijec Darko Đurić, ki je bil na 50 m delfin četrti.
“S prvim dnem smo lahko zadovoljni. Zelo dobro so nastopile Klinarjeva, Govejškova, Natlačnova in Peršetova, a tudi Žbogar, saj 50 m delfin ni njegova disciplina,” je prvi dan ocenil selektor slovenske reprezentance Miha Potočnik in še enkrat poudaril, da je konkurenca v Eindhovnu res izredna in da gre za miting, kakršnih bi najboljši slovenski plavalci potrebovali še več, saj domača tekmovanja z redkimi izjemami ne nudijo več primerne konkurence.

VIR:2015-04-02/18:50ag/ad© STA 2015

 

Dostopnost