Kristjan 3

 

Kristjanu v slovo!

Kristjan prišli smo se poslovit od tebe, ampak v resnici boš vedno ostal z nami. Nasmejan in dobre volje, prijazen, pameten, razgledan in odličen športnik. Vedno si bil korak pred nami, bil si naš vzornik in prijatelj. Ko si prihitel v razred, smo te vsi obkrožili, spraševali in se te veselili. 

Kristjan 1

Poznali so te vsi dijaki in profesorji na gimnaziji. Vedno si hitel za svojimi cilji. Kristjan, bil si naš učitelj. Z neverjetno energijo si se učil, nam pomagal in treniral. Uresničeval si zastavljene cilje in hitel za novimi. Ob tem si našel čas za branje, zato si zelo veliko vedel. Vedno si sodeloval pri pouku. Zaradi teh izjemnih lastnosti pa se nisi prevzel.
Ko smo izvedeli za hudo nesrečo smo vsi upali, in verjeli vate, da se boš pozdravil. A kmalu je sledila novica o tvoji smrti. Bili smo pretreseni. Nato smo se spomnili na tvoj vesel in prijazen značaj. Novico smo skušali sprejeti in razumeti, ampak ne s pametjo, temveč s svojo dušo . Zahvaljujemo se ti za vse, kar si naredil za nas, za vsak dan, ki si nam ga polepšal. Naš vzornik in učitelj boš do zadnjega dne našega življenja.

Kristjan 4

Kristjan 2

 

Kristjan,
zdaj si jutranje sonce,
zdaj si petje ptic,
odmev gora,
sredi vrhov si doma,
kjer smrti ni,
kjer blažen si.
Zdaj ne hitiš več
na vse strani,
zdaj mirno zreš na nas,
Kristjan, nebeški angel si.
Varuješ otroke,
jim greješ dlani,
neviden, a z nami si,
v višavah, daljavah,
kjer smrti ni,
za vedno z nami si.

 

Vsi tvoji z Gimnazije Jesenice

Dostopnost