mepi bron (6)V soboto in nedeljo, 10. in 11. oktobra, smo MEPI-jevci, Matija, Andraž, Luka , Gaja, Žana, Trina in Hana kljub slabemu vremenu prehodili dobrih 30 km dolgo pot od lovske koče Strmec na pobočju Nanosa do Cola in nadaljevali po Poti po robu nad Vipavsko dolino vse do cilja na Vrhu Jone pri Predmeji.

V soboto smo se ob 7:30 zbrali pred železniško postajo na Jesenicah. Še vsi zaspani smo v spremstvu mentoric prof. Andreje Kosem-Dvoršak in prof. Katarine Trontelj prispeli na start naše odprave pri lovski koči Strmec, kjer smo izstopili iz kombija v zelo mrzlo in oblačno jutro. Cel dan nas je ob hoji spremljala huda burja in kaplje dežja. Zvečer smo si v veliki vrtači postavili šotore in si skuhali polento s parmezanom. Pred spanjem smo voščili lahko noč konjem, ki so nam prijazno odstopili del svojega pašnika.

Naslednji dan smo hitro pospravili, pojedli in se odpravili na pot. Še vedno sta nas spremljala dež in burja, ki se je še okrepila tako, da smo se morali na Sinjem vrhu držati, da nas ni odpihnilo. Med meglicami smo še vedno lahko občudovali lepo pokrajino. Popoldne smo srečno prispeli v vas Predmeja, naš dolgo pričakovani cilj.

mepi bron (2) mepi bron (3) mepi bron (4) mepi bron (5) mepi bron (1)

In tako smo opravili bronasto odpravo. Za nami je bila izkušnja, ki je nikoli ne bomo pozabili.

Hana  Bizalj

Dostopnost