V torek, 20. septembra, smo tudi na jeseniški gimnaziji izvedli kar nekaj akcij, ki naj bi spodbudile dijake in zaposlene, da bi v večji meri uporabljali javna in okolju prijazna prevozna sredstva. Aktivnosti so potekale v sklopu občinskega projekta »Mobilnost na delovnem mestu«, ki se ga je poleg naše šole, udeležila tudi Srednja šola Jesenice.

Dijaki 3. letnikov so si na Trgu Toneta Čufarja najprej ogledali električna vozila in se z njimi, seveda v spremstvu odraslih, popeljali na poskusno vožnjo.

Udeležili so se tudi predavanja društva Vozim, vendar ne hodim, kjer so skozi življenjsko zgodbo predavatelja  spoznali in se pogovorili o tragičnih posledicah nepremišljene vožnje.

Dijaki 2. letnikov so se v okviru predmeta likovno snovanje udeležili likovne delavnice na temo trajnostne mobilnosti na parkirišču minigolf.

V sklopu izdelave Celostne prometne strategije Občine Jesenice, je bila v Kolpernu javna razprava z naslovom »Mobilnost na delovnem mestu«, ki so se je udeležili tudi predstavniki jeseniških šol. Namen javne razprave je bil spodbuditi udeležence k razmišljanju o mobilnosti na delovnem mestu.

Zaposleni so svoj delež k ohranjanju okolja prispevali z izbiro javnega prevoza in aktivnim sodelovanjem v delavnicah.

promet (2)   promet

 

promet (6)   promet (7)

promet_   promet_2

Dostopnost