V petek, 7. 4. in soboto 8. 4. 2017 smo z dijaki tretjega letnika, športnega oddelka izvedli dvodnevni tabor na Javorniškem Rovtu.

Pred odhodom na tabor, smo si ogledali sejem Dan zdravja, v Kolpernu, na Jesenicah. Na stojnicah smo lahko preverjali naš znanje o lastnem zdravju, ….še največ časa smo se zdržali na predstavitvi fizioterapije,  kjer nam je prijazna fizioterapevtka, podrobno razložila pravilno držo, na modelu pokazala kako izgleda poškodovana hrbtenica, pomembnost preventivne vadbe za vsakega človeka.

 

Po malici smo se odpravili po planinski poti čez Jelen kamen, mimo Pristave do CŠOD-ja Trilobit. V popoldanskem času je naša svetovalna delavka Vesna Smolej Vrzel, uni. dpl. psih., vodila delavnice v okviru OIV – Vzgoja za družino, mir in nenasilje.  Dijaki so zgledno sodelovali, pa tudi o sebi kaj novega izvedeli. Zaključili so z igricami, ki krepijo kolektivni duh.

V večernem delu smo se družili ob predstavitvi Vilija in Anje,  ki sta v sliki in besedi predstavila dogajanje na nedavnem Olimpijskem festivalu evropske mladine v Turčiji.  Svoje dogodivščine iz New Yorka nam je zaupala tudi Nika. Družaben večer so dijaki zaključili v prijetnem medsebojnem druženju.

Naslednji dan so se dijaki preizkusili v orientaciji,  veslanju in lokostrelstvu. Pri vseh aktivnostih je bilo pomembno sodelovanje v skupini, poštena igra,…

Po kosilu smo se vrnili v dolino. Mislim, da smo prav vsi uživali v sončnem vremenu, dobri hrani in prekrasni okolici, z enkratnimi dijaki športniki, nedaleč nad našo gimnazijo.

Spremljevalci na taboru: Bojana Martinčič, Žiga Konjar, Vesna Smolej Vrzel.

 

Pripravila: Bojana Martinčič

Dostopnost