Obrazi prihodnosti so projekt časopisa Dnevnik, pri katerem se tudi mladi lahko preizkusimo v pisanju časopisnih člankov. Ker pa se je novinarsko delo že zaključilo, smo bili v torek , 17. 4. 2018, vabljeni v Ljubljano na zaključno prireditev, kjer smo se srečali s približno tristo drugimi mladimi novinarji.

Prireditev se je odvijala na odru pod zvezdami Lutkovnega gledališča. Program je vodil Jan Bučar, s kratkimi glasbeni vložki pa je vse skupaj popestril Omar Naber. Po končanem programu nas je čakala pogostitev, nato pa smo se odpravili v Predsedniško palačo, kjer nas je sprejel predsednik Borut Pahor, sodelovali pa smo v pogovoru z Nobelovo nagrajenko za mir dr. Shirin Ebadi, ki je na naša vprašanja odgovarjala zanimivo in svoje odgovore podkrepila z življenjskimi izkušnjami.  Po končanem dogodku smo se odpravili še v Cankarjev dom, kjer smo si v Mali galeriji ogledali razstavo fotografij fotografov časnika Dnevnik.

Letos nas je sodelovalo šest . Glede na to, da gimnazijo prihodnje leto dve mladi novinarki zapuščata, bi bili veseli vseh, ki jih pisanje zanima. Lahko še povem, da sem v projektu sodelovala prvič, a mi je žal, da nisem začela že v prvem letniku.

Lucija Mežek, 3. a

 

Dostopnost