Luka Kambič, doma iz Radovljice, je zelo priljubljen in uspešen dijak Gimnazije Jesenice. Na letošnjem državnem Tekmovanju iz znanja geografije, ki je bilo aprila v Rušah, je dosegel najvišje število točk in tako osvojil naziv Najboljšega dijaka geografa v Sloveniji v šolskem letu 2017/2018.

Tekmovanje je bilo sestavljeno iz teoretičnega in terenskega dela, ki zahteva veliko interdisciplinarnega znanja in občutka za okolje in procese, ki se odvijajo v njem. Luka je svojo nalogo opravil več kot odlično, zato se bo poleti lahko udeležil svetovne geografske olimpijade IGEO v kanadskem Quebecu.

Poleg tega, da je Luka odličen dijak in prejema priznanja iz mnogih tekmovanj, že 10 let trenira karate, za katerega pravi, da ga je naučil vztrajnosti in discipline. Letos je osvojil tudi zlato priznanje MEPI (Mednarodno priznanje za mlade), kjer je na večdnevnih odpravah preizkušal svoje geografsko znanje.
V prostem času rad hodi v gore in naravo nasploh, kjer se sprosti in odkriva vedno kaj novega.
Tako pa Luka opisujejo njegovi sošolci: je zelo prijazna in topla oseba, vedno pripravljen pomagati in deliti svoje znanje; je zelo inteligenten in nikoli ne komplicira; prijetno se je družiti in pogovarjati z njim, ker je vedno nasmejan, dobre volje in zna popestriti še tako dolgočasen šolski vsakdan. Čeprav se nerad izpostavlja, ga zaradi iskrenega nasmeha in dobrote ne moremo zgrešiti.

Luka, ponosi smo nate in ti čestitamo.

Mirjam Martinuč – Bernard, prof.

Dostopnost