Na prvi šolski dan, 1. 9. 2020, smo se dijaki 2.b odpravili v šolo v naravi. Na naši poti do cilja smo opravili ekskurzijo, na kateri smo si ogledali šempetrsko nekropolo, Celjski grad, center mesta Celje in Velenjsko jezero. Pozno popoldne smo prispeli do doma CŠOD Peca, kjer smo bili nastanjeni naslednje dni.

Tam smo ob prijaznem spremstvu učiteljev, profesorjev in vodičev prekolesarili nekdanji rudnik svinca in cinka Mežica, preplezali skozi pustolovski park, se spoznali z GPS napravami in nabrali zelišča za našo popoldansko malico. Kar nam je med polnim urnikom preostalo časa, pa smo opravili ure državljanske kulture in zdravstvene vzgoje. Zadnji večer smo ob tabornem ognju čas namenili sprostitvi, petju ob harmoniki in druženju.

V petek smo že zjutraj spakirali potovalke in z avtobusom začeli pot proti domu. Ustavili smo se ob reki Dravi, kjer smo še zadnjič skupaj pomalicali, se preiskusili v diskgolfu in se igrali športne igre. Po zabavnem in poučnem prvem tednu smo se polni motivacije za novo šolsko leto popoldne vrnili domov.

Kaja Kalan, 2. B

Dostopnost