Prejšnji teden smo se udeležili ISF Cool Games, v Kijevu, Ukrajina.

Našo državo so zastopali:

z Gimnazije Jesenice : Špela Šemrl, 2. A, Suzi Grilc 2. A, Laura Biščevič  2. Š, Niki Mulej 2. Š, Nik Kozel Tomše 2. Š;

iz OŠ Gorje: Jakob Rozman, Ema Kogoj, Ajid Muminović –  vsi trije 9. razred.

Vodja ekipe je bil Nenad Pilipovič, prof. šv na OŠ Gorje,  trenerka sem bila Bojana Martinčič, prof. šv na naši gimnaziji.

V Kijev smo prispeli v torek ponoči, kjer so nas že pričakali s kamerami in prvimi izjavami. Po zasluženem počitku smo si ogledali mesto Kijev oz. center, kajti Kijev je glavno mesto Ukrajine in ima čez tri milijone prebivalcev.

Naslednji dan so nas po sprejemu vseh reprezentanc odpeljali na prireditveni prostor,  kjer se je odvijal trening (udeleženci so tekmovali v mešanih skupinah, sodniki so vsako igro podrobno predstavili).

V četrtek so se odvijale kvalifikacije.

Tekmovalo je sedem ekip iz sedmih držav: Ukrajina, Romunija, Kazahstan, Srbija, Črna gora, Moldavija in Slovenija (Hrvaške reprezentance zaradi znanih razmer ni bilo v Kijev).

Tekmovanje je potekalo v 7 krogih, vsak je tekmoval z vsakim, vsaka ekipa je en krog počivala. Tekmovali smo v zanimivih hitrostno spretnostnih igrah. V enem ciklu smo lahko tekmovali v dveh igrah, če je bil rezultat izenačen, pa še v tretji odločilni.

Po kvalifikacijah smo bili drugi. Tako smo se uvrstili v polfinale.

Na “večeru narodov”, istega dne,  smo videli bogato obložene stojnice, naši dijaki pa so imeli praktični pouk angleščine, turistične vzgoje… Na kulturnih nastopih so prepričljivo zmagali Kazahstanci, naša Golica pa je spet “vžgala” in na plesišče zvabila večino prisotnih. 

PETEK, 12. 11. po otvoritveni slovesnosti smo gledali tekmovanja za uvrstitev od 5 do 7 mesta, potem pa polfinale Slovenija : Kazahstan. Prva igra – naša zmaga, druga igra njihova zmaga, tretja igra naša zmaga in uvrstitev v finale proti Ukrajini.

V razburljivi finalni tekmi je bil rezultat po dveh igrah 1 : 1. V tretji igri smo pokazali več zbranosti in premagali domačo ekipo! Postali smo šolski svetovni prvaki.

Domov smo se vrnili v soboto 12.30. Na letališču v Sloveniji si nas sprejeli starši, ravnateljica

OŠ Gorje, Župan Gorij in ravnateljica naše gimnazije mag. Lidija Dornig.

Pripravila Bojana Martinčič, prof.

Posebna zahvala gre vodji ekipe Nenadu Pilipoviču za povabilo k sodelovanju, vodenje ekipe in nasploh za pozitivno vzdušje, ki ga je prenašal na vse udeležence.

Potek kvalifikacij in finalnega dne si lahko ogledate na povezavi 🔴ISF WORLD COOL GAMES 2021 | DAY #1 – YouTube

Dostopnost