V petek, 24. 6. 2022 je bila v veliki telovadnici naše gimnazije proslava ob Dnevu državnosti in podelitev nagrad in priznanj najuspešnejšim dijakom nižjih letnikov.

Prof. Mariji Palovšnik in dijakom 2. športnega oddelka  ter pevski zbor pod vodstvom prof. Neži Križnar so pripravili prijetno proslavo pred pomembnim praznikom za državljanke in državljane  Republike Slovenije, dnevom državnosti.

V nadaljevanju so bile podeljene nagrade in priznanja neuspešnejšim dijakom in dijakinjam.

Veseli nas, da je kar 65 dijakov oz. 21, 1% doseglo odličen, 89 oz. 29,4% pravdober, 74 oz. 24,4% dober in le 11 zadosten učni uspeh

Med nižjimi letniki je najboljši razred, upoštevaje naš interni pravilnik in po sklepu pedagoškega zbora 3. A razred.

Tudi v tem šolskem letu nismo mogli izvesti marsikaterega dogodka zaradi težav, ki nam jih je povzročila pandemija, vendar smo se vsi potrudili in  izvedli kar je bilo le možno.

Zelo aktivni smo bili v humanitarnih dejavnostih. Dijaki z mentorji so prvič organizirali menjavo oblačil, pripravili izdelke za bazar, čeprav ga nismo mogli izvesti, z mentorji so pripravili virtualni dobrodelni koncert in božično – novoletni koncert, zbirali smo za varno hišo, za begunce iz Ukrajine.

Likovniki so uspešno nastopali na natečajih in dosegali odlične rezultate

Zahvala veljanašemu pevski zbor, glasbenikom, pevcem, članom gimnazijskega teatra, recitatorjem, ki  so nastopali na šolskih prireditvah.

S profesorji so se dijaki pripravljali na številna tekmovanja iz znanj in športa ter bili pri tem,  kot je značilno za naše dijake in profesorje, odlični. Na šolskih tekmovanjih je bilo kar 395  nastopov naših dijakov, na regijskih  102 in kar 184  na državnih.  Osvojili ste 12 zlatih, 12 srebrnih in 84 bronastih priznanj.

Vsi, ki so v tem šolskem letu osvojili zlata in srebrna priznanja so bili še posebej pohvaljeni na prireditvi, v matičnih učilnicah so dijaki  prejeli  spričevali.

Zlata priznanja, zmago na tekmovanjih iz znanja in športa so v tem šolskem letu osvojili:

Jan Čelesnik iz 3. A Z mentorico prof. Nado Legat: zlato Cankarjevo priznanje

Mrk Sitar iz 2. A z mentorico prof. Žano Strgar in Tjaš Peterlin iz 3. Š z mentorico prof. Jernejo Kučina:  zlato Vegovo priznanje

Milica Bratić iz 3. Š z mentorico prof. Metko Podlipnik je zmagala na nemškem literarnem natečaju  Bodi pisatelj/pisateljica

Matej Kos, 3. A z mentorjem prof. Rokom Vengarjem: zlato priznanje na tekmovanju iz znanja geografije

Naši dijaki so zmagali na teku trojk, štafetnem teku v  krosu in krosu ekipno z mentorico prof. Marijo Medja

Veliko znanja so pridobili dijakinje in dijaki v tem šolskem letu, a tudi zaposleni smo se marsikaj naučili od njih.

Vsem dijakinja in dijakom želim vesele počitnice, zaposlenim prijeten dopust, odpočijte se in želim, da bodo ostali uspešni, pošteni in ambiciozni še vnaprej.

Vse dobro

ravnateljica

Dostopnost